diumenge, 8 de maig del 2011

Assassinat de Bin Laden. Venjança o justícia. Debat via facebook.


Gerard Farrés Crec que el titular: "El objetivo era matarlo. No capturarlo" És tot el que fa falta per veure com de normalitzada tenim la violència. Això és un assassinat i la gent ho celebra arreu del món. U S A!!
02 maig a les 20:41 ·

Anna Caterina Fuster Totalment d'acord Gerard. Jo aquesta felicitat que la gent celebra em sorpren i em preocupa una mica...
02 maig a les 23:07 ·

Anna Caterina Fuster Després t'ensenyen que la ley del talión (ojo por ojo...) no és la via correcta...
03 maig a les 00:24 ·

Senyor Cerumen Degavina Llorda Ha estat una operació militar neta, no ha estat ull per ull perquè per ser-ho l'haurien d'haver agafat viu i després de torturar-lo decapitar-lo a l'estil alqaeda. Encara menys ha estat un assassinat, en Bin Laden és una mort en el transcur...s d'una acció d'un exercit d'un país democràtic. A més un personatge així és impossible de capturar viu ja que abans de deixar-se agafar s'immolaria. Personalment crec que ha estat una bona operació, ràpida i sense riscos pels que l'han portat a terme. I finalment sobre el tema de la felicitat és totalment comprensible, o creieu que els nostres pares no van estar contants quan ETA va pelar Carrero Blanco? Jo m'alegro de la mort de Bin Laden, m'alegraré quan matin en Gadafi i quan mori qualsevol altre fill de puta i això no és ser violent. Precisament amb en Bin Laden mort, molta gent deixarà de patir violència.
03 maig a les 15:40 ·

Anna Caterina Fuster Òbviament que ha estat ull per ull! La reacció de felicitat de la gent és un sentiment de venjança col•lectiva acumulada, no hi ha més. Tal i com els fanàtics islamistes celebren un atemptat, et penses que hi ha gaires diferències? I si no ...l'han torturat és perquè matar els hi resulta menys carregós, no pas perquè així es faci justícia. Com es podria fer justícia amb un assassinat? Què és si no un assassinat si no hi ha hagut cap judici? Qui és qui fa el paper de Déu i decideix qui és el culpable i qui no ho és sense cap mena d'estructura judicial? No puc arribar a entendre les execucions extrajudicials com a justes, ho sento. Després ens ensenyen unes imatges falses i se’ns diu ràpidament que el cadàver ha estat llençat al mar. Què veus de net en tot això? D'operació militar neta poca Cerumen, poca. Res, un nou fracàs humà. Quan entenguem que les veritats universals no existeixen, tot anirà millor. Que com a molt podem dictaminar uns drets, uns deures, unes sancions i unes penes les quals seran discutides, i finalment executades, en un judici i per mitjà d’un jutge imparcial. Com els nazis a Núremberg ara ja fa més de 50 anys. Que el fi no justifica els mitjans, que la violència fa fàstic i la venjança és la nostra cara negra, el nostre dimoni. A més a més, us penseu que aquí s’ha acabat tot? La llei de la prohibició: si prohibeixes x, tothom vol x. Mates y? Ara no s’hi val dir que ells són els dolents, tots tenim la cara negra. Hem seguit el seu fil!
04 maig a les 17:57 ·

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada